Home / Over

 

Vlaardingen, bekend als de haringstad van Nederland, is gelegen in het Rijnmondgebied in Zuid-Holland. Vaak wordt een uitstapje gepland naar de steden die in de buurt liggen, zoals Delft en Schiedam. Echter, Vlaardingen zelf is ook de moeite waard.

Voor de kleintjes

In Vlaardingen is voor iedereen wel wat te doen, en dus ideaal voor een dagje uit. Zo is er een Kinderboerderij te vinden waar kinderen en dieren met elkaar in contact kunnen komen. Voor de iets grotere kinderen is het Klauterwoud zeker een bezoekje waard. In de Broekpolder is dit grote gebied te vinden. Er zijn allerlei heuveltjes en modderige greppeltjes waar je bijvoorbeeld overheen moet proberen te komen door middel van een boomstam. Voor de ouders die niet zo avontuurlijk in zijn gesteld is er een grote picknickweide met bankjes. Let wel op: het spelen is allemaal op eigen risico, dus houd je kinderen goed in de gaten in dit grote bos.

Musea

Naast de activiteiten voor de wat kleineren, zijn er ook verschillende musea in deze stad te vinden die een bezoekje waard zijn. Zo ligt er onder andere het Museumschip Hudson. Dit is de enige zeesleper die gebouwd is voor de Tweede Wereldoorlog en de loop heeft overleefd. Sinds 2003 is in dit schip een tentoonstelling over de zeesleepvaart in de oorlogstijd te vinden. Het schip is te vinden in de binnenhaven van de Maassluis achter het Sleepvaart Museum (Haven 3). Aangezien Vlaardingen een reputatie heeft als haringstad, kan een Visserijmuseum natuurlijk niet ontbreken. Dit museum beheert collecties over de Nederlandse zeevisserij en de stad Vlaardingen. Het museum zal na haar verbouwing in 2014 weer open gaan.

Bezienswaardigheden

Naast de musea zijn er ook tal van andere zaken die zeker de moeite waard zijn om te bekijken tijdens je bezoek aan Vlaardingen. Zo bevinden zich in het centrum de Markt met het oude stadhuis en de Grote Kerk. Ook is de Stadsgehoorzaal uit 1952, ontworpen door architect van Ravesteyn, zeker de moeite waard met haar in 2007 toegevoegde glazen foyer aan de voorzijde.

 
Share this page