Home / Op stap / Festivals en evenementen

 

Jeugdstad

Jeugdstad is een activiteit in de kerstvakantie voor kinderen van groep 2 tot en met 8 van de basisschool. De activiteiten zullen plaatsvinden op maandag 23, dinsdag 24 en vrijdag 27, maandag 20 en dinsdag 31 december 2013 en op donderdag 2 januari 2014 in het Familietheater Flamingo Vlaardingen. Kinderen kunnen deelnemen aan allerlei verschillende bezigheden, zoals sieraden maken, glas graveren en schminken.

Lente- en Kerstmarkt

Elk jaar vindt in mei de Lentemarkt plaats in Vlaardingen. Aankomende mei zal deze markt plaats vinden op zaterdag 10 mei en zullen er, zoals gewoonlijk, diverse kramen zijn en zullen er voor de kinderen verschillende activiteiten zijn. Daarnaast zal door de Vereniging Historische Markt Vlaardingen de Kerstmarkt worden georganiseerd rond de Grote Kerk. Ook hier zijn verschillende kraampjes aanwezig en kan glühwein worden gedronken. De Kerstmarkt is open op vrijdag 13 december van 17.00 tot 22.00 uur en op zaterdag 14 december van 10.00 tot 17.00 uur.

Vlaardings Loggerfestival

Het Vlaardings Loggerfestival is een maritiem evenement. Het is een stadsfeest met een vloot historische schepen, wateractiviteiten en o.a. een braderie. Daarnaast is er ook een shantyfestival en zijn er horecagelegenheden. Afgelopen jaar heeft het festival plaats gevonden op 21 en 22 juni. Wanneer het precies plaats zal vinden in 2014 is nog niet bekend.

 

 
Share this page