Home / FAQ’s

 

1. Waar ligt Vlaardingen?

Vlaardingen is een stad links van Rotterdam en Schiedam, en onder Delft gelegen.

2. Hoeveel inwoners heeft Vlaardingen?

Vlaardingen telt 71.040 inwoners, waarvan het grootste percentage tussen de 45 en 65 jaar oud is. De meeste mensen wonen in het centrum en slechts 15 mensen bewonen de Broekpolder.

3. Wat is de makkelijkste manier om Vlaardingen te bereiken?

Met de auto is het mogelijk om Vlaardingen te bereiken via de A20 (vanuit richting Rotterdam of Maassluis) of de A4 (vanuit richting Dordrecht). Wanneer je met de trein komt, zijn er drie stations in deze stad te vinden, te weten Vlaardingen Oost, Vlaardingen Centrum en Vlaardingen West. Daarnaast is er ook een tramverbinding vanuit Rotterdam via Schiedam naar Vlaardingen-Holy. Als laatste rijden er ook nog bussen naar Vlaardingen vanuit Schiedam. Indien je met het openbaar vervoer komt, is het handig vlak voor vertrek 9292 raad te plegen.

4. Wat zijn de grootste winkelstraten van Vlaardingen?

De Hoogstraat is de oudste winkelstraat van Vlaardingen en daarmee ook de bekendste. Er is ook een grote diversiteit aan winkels die in deze straat te vinden zijn. De Hoogstraat is vanuit richting Dordrecht als volgt de bereiken: Op de A4 richting Den Haag/Utrecht dien je de rechter tunnelbuis van de Beneluxtunnel te nemen. Daarna volg je afrit 16 (Vlaardingen-Oost), waarbij je bij de verkeerslichten rechtsaf richting Vlaardingen gaat. Bij de volgende verkeerslichten ga je rechtdoor om bij de verkeerslichten daarna rechtsaf te slaan richting Vlaardingen-Oost/Station NS. Vanaf hier staat ‘parkeergarage Hoogstraat’ aangegeven. Wanneer je vanuit richting Rotterdam komt neem je op de A20 afslag 9 (Vlaardingen) en ga je bij het eerste verkeerslicht rechtsaf. Vanaf hier kun je gemakkelijk de borden ‘parkeergarage Hoogstraat’ volgen. Wanneer je op de A20 vanuit richting Maassluis komt neem je de afslag Vlaardingen-West, ga je rechtsaf en vervolgens de tweede links rondom de MacDonalds. Vanaf hier ga je rechtdoor tot je vanzelf de borden ‘parkeergarage Hoogstraat’ ziet.

 
Share this page